Wiosenny lunch - jogurt pełen słodkich kolorów

środa, 28 marca 2012 Łódź, Polska

Kiedy na dworze jest tyle ciepłego słońca - nie przestaje się uśmiechać :) Ze wszystkiego i do wszystkiego i bez powodu i nieświadomie i bez przerwy.
To niewiarygodne, jak Wiosna na mnie działa, sprawiając, że uśmiecham się do, opatulonych jeszcze w zimowe nostalgie, łódzkich przechodniów :) 

W związku z tą toną pozytywnej energii, jaka zwisła nad Łodzią - dziś na wczesny obiad wyczarowałam tęczę smaków zanurzoną w jogurtowym puchu :) Innymi słowy - stado kolorowych owoców i aksamitny jogurt!

 Składniki:
  • 300g jogurtu naturalneg
  • 30g płatków z pełnego ziarna 
  • 0,5 banana
  • 5 ciemnych winogron
  • 1 kiwi
  • 2 truskawki
Do dzieła:
Uff, to bardzo skomplikowane! :) Należy wszystkie ingrediencje wymieszać ze sobą i zjeść, póki ktoś nam nie sprzątnie miseczki spod nosa! :) Miłego dnia robaczki! :))))

8 komentarzy

  1. Pysznie wyglada! Bardziej sniadaniowo niz lunchowo jak dla mnie, ale to nie ma znaczenia.

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Nie zdążyłam dziś ze śniadaniem przed uczelnią, stąd taka lekkość lunchowa... :)

      Usuń
  2. Mi też to bardziej pasuje na śniadanie i to z gatunku tych "królewskich" i rozpustnych ;-)

    OdpowiedzUsuń
  3. wszystko co dobre:)

    /ps. warto usunąć weryfikację obrazkową bo tylko wnerwia:D

    OdpowiedzUsuń
  4. Uwielbiam połączenie tych trzech struktur i smaków: soczystych owoców, chrupiących płatków i kwaskowatego jogurtu. Często się raczę takim śniadaniem w porach letnio-wiosennych, już się nie mogę doczekać sezonu :)

    OdpowiedzUsuń
  5. Zapraszam na mojego bloga http://www.otymconajwazniejsze.blogspot.com

    OdpowiedzUsuń
  6. Pycha! Najbardziej podoba mi się porpozycja szybkiego jedzenia:):):)

    Krysia
    http://codziszjemnasniadanie.tumblr.com/

    OdpowiedzUsuń