Łosoś i jajko na zielonym dywaniku - Spektrum smaku

Łosoś i jajko na zielonym dywaniku

08:27:00

Co zrobić, kiedy okazuje się, że na śniadaniu będzie kilku łakomczuchów, a w lodówce właściwie "żeberka i światło"? :) Punkt pierwszy, jajka! Polecam wam dzisiaj pyszne kanapki z łososiem i jajkiem na twardo.

Składniki:
  • chleb (u mnie pszenno-żytni domowy)
  • twarożek śmietankowy
  • plastry łososia
  • jajka
  • szczypiorek
  • majonez
Do dzieła:
Cóż można rzec w sprawie przygotowywania kanapek? Kromki są nierówne ale jeszcze ciepłe i cudownie pachnące. Szczypiorek kroimy drobno, posmarowane twarożkiem pieczywo kładziemy na zielony dywanik, tak, żeby ładnie się przykleił, na to plaster łososia, jajko, majonez i gotowe :).

Do kanapek możecie użyć dowolnego, ulubionego pieczywa. Kanapki pięknie wyglądają na ciemnych kromkach :). Łosoś jak najbardziej może być wędzony, smakuje świetnie. A tak, majonez. Majonez wieczna kość niezgody :) Na moich kanapkach pojawia się sporadycznie Hellmann's Light - jeśli nie lubicie majonezu, posmarujcie kromki grubo twarożkiem, to w zupełności wystarczy. No i nie bać się, proszę państwa, dobrze posolić wodę, w której gotujemy jajka! :) Powodzenia.

Spróbuj także innych przepisów

5 komentarze

Smakowało? Daj mi znać :)