Składniki:
- chleb (u mnie pszenno-żytni domowy)
- twarożek śmietankowy
- plastry łososia
- jajka
- szczypiorek
- majonez
Cóż można rzec w sprawie przygotowywania kanapek? Kromki są nierówne ale jeszcze ciepłe i cudownie pachnące. Szczypiorek kroimy drobno, posmarowane twarożkiem pieczywo kładziemy na zielony dywanik, tak, żeby ładnie się przykleił, na to plaster łososia, jajko, majonez i gotowe :).
Do kanapek możecie użyć dowolnego, ulubionego pieczywa. Kanapki pięknie wyglądają na ciemnych kromkach :). Łosoś jak najbardziej może być wędzony, smakuje świetnie. A tak, majonez. Majonez wieczna kość niezgody :) Na moich kanapkach pojawia się sporadycznie Hellmann's Light - jeśli nie lubicie majonezu, posmarujcie kromki grubo twarożkiem, to w zupełności wystarczy. No i nie bać się, proszę państwa, dobrze posolić wodę, w której gotujemy jajka! :) Powodzenia.
cudowne kromy ;)
OdpowiedzUsuńkanapeczka idealna dla mnie, bo jest wszystko to co uwielbiam <3
OdpowiedzUsuńO tak, jajka ratuja kazda sytuacje :)
OdpowiedzUsuńoch... zjadłabym taką kromeczkę albo dwie :)
OdpowiedzUsuń