Szybka kolacja po długim i pracowitym tygodniu? Mam dla Was coś smakowitego ;) Szynka Serrano Gran Reserva na moim truflowym chlebie bez glutenu.
Intensywny smak dojrzewającej szynki, pikanteria rukoli, orzeźwiające maliny, miodowo-musztardowy dressing i pachnące pieczywo. Dziś więcej nie trzeba :)
Składniki:
Do dzieła:
Pieczywo posmarujcie jogurtem naturalnym, na górę tyle rukoli, ile lubicie, a na nią 2 plastry smakowitej szynki. Dodajcie maliny, skropcie miodowo-musztardowym dressingiem i zajadajcie :)
Składniki:
- 2 plastry szynki Serrano Gran Reserva lub innej
- garstka rukoli
- świeże maliny
- kromka chleba
- 1 łyżeczka jogurtu naturalnego
dressing: - 1/2 łyżeczki chrzanu
- 1/3 łyżeczki miodu lipowego
Do dzieła:
Pieczywo posmarujcie jogurtem naturalnym, na górę tyle rukoli, ile lubicie, a na nią 2 plastry smakowitej szynki. Dodajcie maliny, skropcie miodowo-musztardowym dressingiem i zajadajcie :)


Prześlij komentarz