Bezgluetenowa szybka kanapka z szynką Serrano

piątek, 19 lutego 2016




Szybka kolacja po długim i pracowitym tygodniu? Mam dla Was coś smakowitego ;) Szynka Serrano Gran Reserva na moim truflowym chlebie bez glutenu

Intensywny smak dojrzewającej szynki, pikanteria rukoli, orzeźwiające maliny, miodowo-musztardowy dressing i pachnące pieczywo. Dziś więcej nie trzeba :)

Składniki:
  • 2 plastry szynki Serrano Gran Reserva lub innej
  • garstka rukoli
  • świeże maliny
  • kromka chleba
  • 1 łyżeczka jogurtu naturalnego

    dressing:
  • 1/2 łyżeczki chrzanu
  • 1/3 łyżeczki miodu lipowego

Do dzieła:
Pieczywo posmarujcie jogurtem naturalnym, na górę tyle rukoli, ile lubicie, a na nią 2 plastry smakowitej szynki. Dodajcie maliny, skropcie miodowo-musztardowym dressingiem i zajadajcie :)

Prześlij komentarz