Mam pewną zasadę — weekendowe śniadanie można jeść przez cały dzień! I bezglutenowe placuszki twarogowe to zdecydowanie good call! Zróbcie od razu więcej... 😎
Składniki na 3-4 sztuki:
- 1 jajko
- 65 g twarogu półtłustego
- 100 g jogurtu naturalnego
- 30 g mąki bezglutenowej — ja używam Schar patisserie mix
- 3 łyżeczki erytrytolu — lub więcej, jeśli pragniecie słodyczy :)
- 1 łyżeczka miodu
- 2 łyżeczki masła
- borówki lub inne owocka
Do dzieła:
- Oddzielamy białka i ubijamy je na pianę.
- W drugiej misce mieszamy przesianą przez sito mąkę, twaróg, żółtka jaj i erytrytol.
- Ubite białka dodajemy do ciasta i delikatnie mieszamy.
- Na patelni rozgrzewamy masło i smażymy placuszki.
- Jogurt mieszamy z miodem i całość serwujemy z owockami.
Prześlij komentarz