Składniki:
- 1 opakowanie mrożonego ciasta francuskiego — zwykłego lub bezglutenowego
- 1 duży pęczek zielonych szparagów
- 15 małych pomidorków koktajlowych
- świeżo mielony pieprz
- 3 łyżki startego parmezanu
- 5 łyżek jogurtu greckiego lub bałkańskiego
- Na początek ustawiamy piekarnik do nagrzania na 200°C
- Szparagi myjemy, odcinamy zdrewniałe końcówki i blanszujemy, czyli zanurzamy je we wrzątku na 15 sek., po czym wyjmujemy i zlewamy zimną wodą.
- Ciasto dzielimy na mniej więcej 3 porcje o szerokości 20 cm. Następnie końcem noża w odległości 1-2cm od brzegu ostrożnie nacinamy ciasto, tak by go nie odciąć.
-
Jogurt mieszamy z parmezanem i rozsmarowujemy na cieście, pomijając naciętą ramkę. Układamy szparagi i pomidorki koktajlowe. Całość skrapiamy ją odrobiną oliwy z oliwek i obficie przyprawiamy świeżo mielonym pieprzem.
- Tartę pieczemy ok. 30 minut w nagrzanym do 200°C piekarniku. Smacznego! 😎🤗
juz zaczyna sie sezon na szparagi :) po weekendzie majwym z pewnoscia wyprobuje przepis :)
OdpowiedzUsuńfajny blog , ładne zdjecia , estetyczny i apetyczny !
Piękne dzięki i smacznego! :)
Usuńwyglądają jak czerwone maki na zielonych łodygach - pięknie!
OdpowiedzUsuńI was extremely pleased to uncover this web site.
OdpowiedzUsuńI wanted to thank you for ones time for this fantastic read!
! I definitely really liked every part of it and i
also have you book-marked to see new stuff on your blog.
quality raspberry ketone supplement
My website > raspberry ketone supplement reviews
excellent publish, very informative. I wonder why the
OdpowiedzUsuńother specialists of this sector do not realize this. You must continue your
writing. I am sure, you've a great readers' base already!
my site: Click At this website
Hello, all the time i used to check weblog posts here in
OdpowiedzUsuńthe early hours in the morning, because i enjoy to learn more and more.
my web page click the following internet site
Very good post. I сertainlу love this webѕіte.
OdpowiedzUsuńStick with it!
My blog :: antі аging velouгa [http://veloura.wikia.com]
mmmm mniam, pięknie się prezentuje :)
OdpowiedzUsuń