Składniki na farsz:
- 250 g twarogu półtłustego
- 1 żółtko
- 1 łyżeczka ekstraktu waniliowego (ew. cukier waniliowy)
- cukier, erytrytol, stewia - do smaku
- 1 łyżeczka mąki ziemniaczanej (opcjonalnie)
Ciasto przygotowujemy i gotujemy jak w tym przepisie.
Farsz: twaróg rozdrabniamy widelcem, dodajemy do niego pozostałe składniki i dokładnie mieszamy. Ja podaję je z domowym sokiem z malin! Pycha! :)

.jpg)

Ale urocze to ostatnie zdjęcie. Takie... działa na moje poczucie estetyki. ;)
OdpowiedzUsuńBtw. też używam czasem tego słodziku, z tych wszystkich jest najlepszy. Ew. Stewia.
bardzo bardzo mi się podoba tło pierwszego obrazka :-) i pierożki takie zjadałabym z przyjemnością.
OdpowiedzUsuńA tak, to moja kuchnia i bolesławska ceramika :)
UsuńUwielbiam malutkie pierożki.
OdpowiedzUsuńTwoje wyglądają wybornie.
I pyszne zdjęcia!
Ale piękne!
OdpowiedzUsuńPrawdziwe urokliwie. :)Piękna masz zastawę. Bardzo lubię takie klimaty.
OdpowiedzUsuńPozdrawiam
Anuszka
Muszą być obłędne! ;)
OdpowiedzUsuńWyglądają na prawdę pysznie! Nigdy nie próbowałam pierogów z samym serem ale z tym owocowym sosem muszą smakować wybornie :)
OdpowiedzUsuńTo prawda, smakują wyśmienicie! :))) próbowałam także z domowym sokiem z czarnej porzeczki - zestawienie wyborne, tylko serek trzeba nieco bardziej dosłodzić :)
Usuń