Słodkie pierogi z serem bez glutenu

czwartek, 30 października 2025



Kliknij tutaj po przepis na  Idealne ciasto na pierogi bezglutenowe.

Składniki na farsz:
  • 250 g twarogu półtłustego
  • 1 żółtko
  • 1 łyżeczka ekstraktu waniliowego (ew. cukier waniliowy)
  • cukier, erytrytol, stewia - do smaku
  • 1 łyżeczka mąki ziemniaczanej (opcjonalnie)
Do dzieła:
Ciasto przygotowujemy i gotujemy jak w tym przepisie.
Farsz: twaróg rozdrabniamy widelcem, dodajemy do niego pozostałe składniki i dokładnie mieszamy. Ja podaję je z domowym sokiem z malin! Pycha! :)


Sprawdź też przepisu na:


9 komentarzy

  1. Ale urocze to ostatnie zdjęcie. Takie... działa na moje poczucie estetyki. ;)
    Btw. też używam czasem tego słodziku, z tych wszystkich jest najlepszy. Ew. Stewia.

    OdpowiedzUsuń
  2. bardzo bardzo mi się podoba tło pierwszego obrazka :-) i pierożki takie zjadałabym z przyjemnością.

    OdpowiedzUsuń
  3. Uwielbiam malutkie pierożki.
    Twoje wyglądają wybornie.
    I pyszne zdjęcia!

    OdpowiedzUsuń
  4. Prawdziwe urokliwie. :)Piękna masz zastawę. Bardzo lubię takie klimaty.
    Pozdrawiam
    Anuszka

    OdpowiedzUsuń
  5. Muszą być obłędne! ;)

    OdpowiedzUsuń
  6. Wyglądają na prawdę pysznie! Nigdy nie próbowałam pierogów z samym serem ale z tym owocowym sosem muszą smakować wybornie :)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. To prawda, smakują wyśmienicie! :))) próbowałam także z domowym sokiem z czarnej porzeczki - zestawienie wyborne, tylko serek trzeba nieco bardziej dosłodzić :)

      Usuń