Sałatka z grillowanym kurczakiem i czerwoną salsą

niedziela, 30 marca 2014



Składniki:
  • 1 filet z piersi kurczaka 
  • 1 mała sałata rzymska
  • czarne oliwki
  • pomidorki koktajlowe
  • czerwona papryka
  • ruccola
  • suszone pomidory w oleju
  • płatki dyni
  • sól i pieprz
  • zioła do drobiu
  • czerwona salsa 

Do dzieła:
Pierś myjemy, kroimy w paski, przyprawiamy solą, pieprzem, ziołami do drobiu, a następnie oblewamy łyżką oleju po suszonych pomidorach i wszystko dokładnie mieszamy.

Wrzucamy mięso na rozgrzaną patelnię, a w międzyczasie przygotowujemy warzywa. Obrywamy listki sałaty rzymskiej i układamy je na bokach talerza. Następnie garść ruccoli, pokrojone pomidorki, papryka, oliwki i suszone pomidory. Na to odrobina czerwonej salsy, u mnie z przewagą papryki pepperoni nad pomidorami - więc pikantnie! Na górę gorący kurczak i pestki dyni. Smacznego!

4 komentarze

  1. ach, ale chciałabym wybrać się na wyprawę rowerową z taka sałatką na drugie śniadanie! :) u mnie dziś lało i wiało okropnie

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Dominika, zapraszam do Łodzi! :) Gwarantuję pogodę, rowerową wyprawę i lunch! :) POWAŻNIE

      Usuń
  2. Fantastyczna sałatka, kusi żeby ją przygotować :-)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Właśnie zamierzam ją ponownie wyczarować! Zapraszam :-)

      Usuń