Powroty z Atlantyku są dla mnie zawsze ciężki i niechętne, pozostawiają̨ w sercu palącą pustkę̨ za wielką wodą. Ten rejs był surowy i nieco inny od pozostałych, złapałam dystans do tego, co na lądzie i podjęłam decyzję od zmianach w moim życiu. Jedno, co zostało stabilne - to śniadania! 😊 Dziś dla otuchy w ten totalnie zaśnieżony dzień #pyszne #keto i ultra #szybkiedanie.
Składniki:
- 2 garści świeżego szpinaku
- garść groszku cukrowego
- pół awokado
- kilka plasterków świeżego ogórka
- sezam do posypania
- łyżeczka masła klarowanego do smażenia
- 1 jajko
- sól i pieprz
Do dzieła:
Rozgrzejcie masło, wrzućcie groszek na 2 minuty, później szpinak i pokrojone awokado. Podsmażcie wszystko przez 5 minut, przyprawcie, dodajcie plastry ogórka i już! Na górę sadzone jajko i sezam. Smacznego! 😊
mocno inspirujący wpis!
OdpowiedzUsuń