Składniki:
- 350 g mąki bezglutenowej - u mnie ta mąka marki Moncana
z kodem KAROLA10 macie 10% rabatu na wszystko w ich sklepie - 2 łyżeczki proszku do pieczenia
- 120 ml oliwy
- 350 g jogurtu naturalnego
- cukier lub inne słodziwo do smaku
Do dzieła:
Czereśnie myjemy i drylujemy. Odkładamy garść owoców, a resztę kroimy na pół. Do miski przesiewamy mąkę i proszek do pieczenia, a później mieszamy z pozostałymi składnikami.
Na koniec dodajemy pokrojone czereśnie i przelewamy ciasto do formy. Na górę układamy odłożone wcześniej owoce.
Pieczemy w piekarniku nagrzanym do 180*C i ok. 50 min.
Pieczemy w piekarniku nagrzanym do 180*C i ok. 50 min.
Podawać posypane cukrem pudrem z zimnym mlekiem ;)



Prześlij komentarz