Przepis na chleb bez glutenu znajdziecie tutaj: bezglutenowy chleb z truflą - wystarczy zrezygnować z oliwy truflowej i będziecie mieli klasyczek.
Składniki:
Składniki:
- 2 kromki chleba
- 2 jajka
- 1 awokado
- świeży szpinak
- sól, pieprz, płatki chili, sezam
Do dzieła:
Jajka gotujemy na twardo z lekko płynnym środkiem, u mnie to zazwyczaj ok. 7 min. po wrzuceniu do wrzątku. Pamiętajcie, by po ugotowaniu od razu schłodzić jajka w zimnej wodzie.
Chleb opiekamy w tosterze lub piekarniku, układamy na nim plasterki awokado, doprawiamy szczyptą pieprzu, na górę szpinak i pokrojone jajko. Na koniec sól, chili i sezam do smaku.
Smacznego! :)
Wieki nie jadłam bezglutenowego chleba,
OdpowiedzUsuń