
Składniki:
- 200 g zielonych szparagów
- 9 krewetek tygrysich
- pół pomidora
- 1 łyżeczka twardego sera np. parmezanu
- świeżo mielony pieprz,
- sól ziołowa,
- 1 łyżka oliwy z oliwek
- 1 łyżka masła
- przyprawa do ryb i owoców morza
Do dzieła:
- Szparagi myjemy, odcinamy zdrewniałe końcówki
- Krewetki przyprawiamy mieszanką ziół
- Na patelni rozgrzewamy oliwę, wrzucamy krewetki i smażymy, aż zmiękną.
- Dodajemy pokrojone szparagi i masło. Smażymy 2-3 minuty, aby szparagi zmiękły, ale były nadal chrupiące.
- Na talerzu wykładamy pokrojone pomidory, krewetki ze szparagami, a na górę ścieramy parmezan.



Moze nie calkiem na studencka kieszen (wiadomo, krewetki) - ale z drugiej strony nawet student zasluguje na odrobine rozpusty ;)
OdpowiedzUsuńOj, to mit że ceny krewetek są niebotyczne :) można dostać naprawdę dobre owoce morza w przyzwoitych cenach ;) oczywiście jeśli nie przelicza się wszystkiego na kraty piwa, jak to czasem u studentów bywa ;)
UsuńSerdecznie zapraszamy na castingi do nowego programu
OdpowiedzUsuńkulinarnego MasterChef w tvn
W linku informacja o programie:
http://www.tvn.pl/showbiz/kultowy-show-kulinarny-na-antenie-tvn-zglos-sie,47571,934.html
Pozdrawiamy,
Redakcja,
MasterChef
masterchef@tvn.pl
Ale wykwintne danie. Zjadłabym. Pozdrawiam
OdpowiedzUsuńŚwietny przepis!
OdpowiedzUsuńWygląda wspaniale!
OdpowiedzUsuń