Składniki:
- 200ml Prosecco Mionetto
- 2 szklanki mrożonych jagód
- 1 dojrzały banan dla dodania słodyczy
Do dzieła:
Do kielicha blendera wlejcie Prosecco, dodajcie mrożone jagody i obranego banana. Sugeruję, abyście dodali najpierw połowę banana, sprawdzili poziom słodyczy - i jeśli będzie niezadowalający, dorzućcie resztę :) Blendujcie na gładką masę jak najkrócej, aby nie zgubić wszystkich bąbelków! Serwujcie w krysztale lub na dekolcie partnerki ;)
A po deserze napijcie się bąbelków w klasycznej wersji!
W sam raz dla mnie i mojej drugiej połówki (:
OdpowiedzUsuńPolecam! :) można użyć też malin!
UsuńPodoba mi się :)
OdpowiedzUsuńSzczególnie ten sposób podania - bardzo interesujący ;)
polecam! :)
OdpowiedzUsuńSuper propozycja na walentynkowy wieczór! na pewno bedzie to świetne urozmaicenie wieczornej kolacji :)
OdpowiedzUsuń