Kliknij tutaj po przepis na → Idealne ciasto na pierogi bezglutenowe.
Co do farszu, to sprawa jest bardzo prosta.
Składniki farszu:
- ok. 500 g grzybów leśnych
 - 1 cebula
 - 1 jajko
 - oliwa z oliwek
 - sól i pieprz
 
Ciasto przygotowujemy wg. tego przepisu.
Farsz: grzyby gotujemy w osolonej wodzie, aż zmiękną. Cebulę kroimy w kostkę i wrzucamy na rozgrzaną patelnię z odrobiną oliwy z oliwek, aż się zeszkli. Gotowe grzyby i cebulę przepuszczamy przez maszynkę do mielenia mięsa, dodajemy jedno jajko i doprawiamy solą oraz pieprzem. I już :) Farsz gotowy. 
Teraz wystarczy ulepić milion pysznych pierogów! :) Wszystkie wskazówki dotyczące "klejenia" i gotowania znajdziecie w przepisie na ciasto.




Przepyszne i ślicznie podane!
OdpowiedzUsuńSmakuję oczami...
Pyszne są takie pierogi, a jakie klimatyczne to ostatnie zdjęcie :)
OdpowiedzUsuń