Bezglutenowe pierogi z grzybami

poniedziałek, 11 listopada 2013



Kliknij tutaj po przepis na  Idealne ciasto na pierogi bezglutenowe.

Co do farszu, to sprawa jest bardzo prosta.

Składniki farszu:
  • ok. 500 g grzybów leśnych
  • 1 cebula
  • 1 jajko
  • oliwa z oliwek
  • sól i pieprz
Sprawdź też przepisy na:

Ciasto przygotowujemy wg. tego przepisu
Farsz: grzyby gotujemy w osolonej wodzie, aż zmiękną. Cebulę kroimy w kostkę i wrzucamy na rozgrzaną patelnię z odrobiną oliwy z oliwek, aż się zeszkli. Gotowe grzyby i cebulę przepuszczamy przez maszynkę do mielenia mięsa, dodajemy jedno jajko i doprawiamy solą oraz pieprzem. I już :) Farsz gotowy. 

Teraz wystarczy ulepić milion pysznych pierogów! :) Wszystkie wskazówki dotyczące "klejenia" i gotowania znajdziecie w przepisie na ciasto.

Pierogi z grzybami podawałam gorące, podsmażone na odrobinie oliwy z oliwek.



2 komentarze

  1. Przepyszne i ślicznie podane!
    Smakuję oczami...

    OdpowiedzUsuń
  2. Pyszne są takie pierogi, a jakie klimatyczne to ostatnie zdjęcie :)

    OdpowiedzUsuń