Składniki:
- 250g mąki bezglutenowej - u mnie ta mąka marki Moncana
z kodem KAROLA10 macie 10% rabatu na wszystko w ich sklepie - 100g miękkiego masła
- 2 żółtka
- cukier puder - w ilościach preferowanych ;) u mnie 4 łyżki
Do dzieła:
- Wszystkie składniki siekamy na stolnicy i zagniatamy na jednolitą, dość lepką, masę.
- Kiedy wszystko się połączy, dzielimy ciasto na dwie kule, owijamy folią lub sreberkiem i wkładamy na 30 min do zamrażarki.
- Piekarnik nagrzewamy do 180'C.
- Schłodzone ciasto wałkujemy na oprószonej mąką stolnicy i wycinamy ciasteczka.
- Pieczemy ok. 15 min, aż ciasteczka się zarumienią.
Spróbuj też moich przepisów na:
A poniżej kilka zdjęć z mojego stoiska na Jarmarku świątecznym na Piotrkowskiej 217.




Ale super! Gdzie można kupić takie stempelki?
OdpowiedzUsuńJa kupiłam w TCHIBO:) może są jeszcze na wyprzedaży!
UsuńPrzy stempelkach ważne jest, aby miały od razu "ramkę - foremkę".
Dzięki temu możesz docisnąć mocniej stempel do ciasta, a foremka utrzyma je w ryzach i nie nacisk nie rozplaszczy kształtu ;)